NELER İZLEDİM #56

02:18 merababenseda 0 Comments


Herkese merhaba. Yepyeni 5 filmle karşınızdayım. Hemen başlayalım.


     Yine 90'lı yıllardan bir romantik komedi; Beautiful Girls. 1996 yılında çekilmiş film, zamanın ünlü yıldızlarından oluşuyor. Konusuna gelirsek: Willie, şehirde piyanistlik yapmaktadır. Yani piyanist derken, bizim düğünlerdeki piyanist şantörler canlanmasın gözünüzde. Restoranlarda, müşterilerin akşam yemeklerine eşlik eder. Bi de avukat sevgilisi vardı sanırım. Her neyse, bir gün kalkıp kasabaya, gençliğinin geçtiği yerlere döner. Felaket de bir kış mevsimi. Ortalık kar kıyamet. Çocukluk arkadaşlarıyla kaşılaşır. Beraber vakit geçirirler. Babasıyla da arası biraz limoni. Yani klasik yıllardan sonra memlekete dönme hikayesi. Bence filmin en tatlı şeyi, Leon'daki hallerine aşina olduğumuz Natalie Portman'ın yine minik minik hallerini izleyişimizdi. Yani çok harika değildi film, ama kafa dağıtmalık diyebiliriz.

     Ay bence bu filmi daha önce bi yerde görmediniz. Sizi tanıştırıyo olmak çok keyifli. Komedi dizilerinden tanıdığımız Sarah Silverman bu sefer bir dramda karşımızda ve en az komedi kadar iddialı olduğu kesin. Laney evli ve 2 çocuk annesidir. Dışarıdan harika bir hayatı var gibi görünse de, alkol ve uyuşturucu sorunları yaşıyo. Yani aslında depresyonda olduğu için bunlara sarılıyo sanırım. Kocası hep destek aslında ama baktılar olmuyo, kadını 1 aylığına bi kliniğe yatırıyolar. Orda iyileşiyo gibi oluyo. Kocasıyla yine şehvet dolu günlerine dönüyolar, ailece tatlı vakitler geçiriyolar filan. Ama kadın ı ıh, yapamıyo yani. Eskisinden daha da beter bi hale geliyo. Yani aklım almıyo, kocası gözünün içine bakıyo, kadın ona neler yapıyo. Ama izlemeniz lazım yani, neler neler yapıyo bi görün. Bence kesinlikle izlemeniz gereken bi film. Boş bi film değil, bi derdi var belli.

     Yani bir şey söylemem gerekiyo mu bilmiyorum.











     Çok klişe. Ütü yaparken izlenebilir.












       Aaa bu çok güzel filmdi işte. 2015 yapımı Rams, yani İnatçılar benden tam not aldı. Şimdii; Gummi ve Kiddi adlı birbirine küs iki erkek kardeş vardır. İkisi de yalnız başlarına yaşayıp, tüm köylü gibi geçimlerini hayvancılıkla sağlayan iki yaşlı adamdır. Bi gün Kiddi'nin hayvanları bi hastalık kapar. E otlarken falan filan diğerlerine de bulaşır, risk büyük. Baya fena bi hastalık bu arada. Sonra yapılacak tek şeyin, tüm hayvanların itlaf edilmesi olduğuna karar verilir. Herkesin hayvanları öldürülür, ahırları uzmanlar tarafından temizlenir. Bir sonraki sezonda onlara tekrar hayvan verilmesi için sözleşme yapılır. Ama bizim iki inatçı keçinin derdi başka; onlara ailelerinden kalan hayvanlar saf kan böyle önemli türden bi şeylermiş. Orda bi kaç hinlik devreye girer. Hala kavgalılar ama, küfürler dövüşler bitmez. Ama işte kardeşlik. Bu filmi kesin izleyin bak. Sevmeyen asla olmaz.

        Sırada, izlerken sıkılmadığım ama çok da bayılmadığım bir film var. 2010 yapımı Last Night. Joanna ve Michael evli bir genç çiftimizdir. Kadın, kocasının bir iş yemeğine katılır ve orada şeytanlar şeytanı Eva Mendes'le kocası arasında bir şeyler olduğunu hisseder. Aslında adamın orda günahını aldı. Şerefsizlik yapan Eva'ydı çünkü. Neyse. Michael ile Eva Mendes iş gezisi için uzaklara gider. Joanna evde tek kaldığı bi gün, kahve içmek için dışarı çıktığında, eski sevgilisi ile karşılaşır. Bi an napıcağını şaşırır, etkilenir. Akşam da buluşmaya karar verirler. Tüm geceyi birlikte geçirirler. Kocasından şüphe ederken, kendisi bi anda akıl almaz işlere bulaşır anlicağınız. Bu süreçte Eva'yla başbaşa kalan Michael, gözünüze bi anlık daha masum bile görünebilir. Uçlarda yaşatan bi filmdi. Sonu pek bağlanmadı, biraz seyirciye bırakılmış gibiydi. Çok kötü değil, Keira Knightley hatrına izlenebilir. Eva Mendes'in değil!

Benden şimdilik bu kadar. Hepinizi çok öpüyorum. Yeni filmlerde görüşmek üzere.

0 yorum: